Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Arkivbilder: Bild TT och Goggle Maps
Arkivbilder: Bild TT och Goggle Maps

Dussintalet soldater skadade i explosion i USA

En explosion ska ha skadat flera soldater på en armébas i USA. Detonationen ska ha skett i samband med en militärövning.

Någon form av explosion har inträffat på armébasen Fort Bragg i delstaten North Carolina, USA. Larmet om explosionen kom strax efter klockan 18, svensk tid, på torsdagen.

– Specialistsoldater har skadats i en explosion vid en militärövning i North Carolinas Fort Bragg, uppger en av arméns talespersoner för nyhetsbyrån AP.

Oklar omfattning

Det är oklart hur många som ska ha skadats i explosionen, men enligt tv-kanalen ABC ska 15 soldater ha förts till ett närliggande militärsjukhus. 

– Det var en händelse som inträffade på en av skjutbanorna, säger överstelöjtnant Rob Bockholt till ABC och tillägger att man undersöker vad det är som har orsakat explosionen.

Stor militärbas

Runt 57 000 personer arbetar vid Fort Bragg, som ligger bredvid staden Fayetteville. Det är den amerikanska arméns största bas sett till antalet personal och omfattar cirka 652 kvadratkilometer i storlek. Specialförbandet som drabbats har 23 000 soldater anställda.

Mest läst