Danska kronprinsparet i blåsväder - för sälpäls

Djurrättsaktivister har reagerat starkt på nya bilderna på danska kronprinsparet och deras fyra barn. På nytagna bilder poserar de nämligen i pälsstövlar. Och nyligen fotades kronprinsessan Mary i sälskinn. - Det är svårt att tänka sig ett mindre passande sätt att uppmärksamma en årsdag än att klä familjen i skinn från djur vars familjer har slaktats, säger Sascha Camilli från PETA, till The Local.

ANNONS
|

Med anledning av kronprinsparets kopparbröllop den 14 november har Post Greenland tagit fram frimärken med hela danska kronprinsfamiljen. På bilderna från fotograferingen syns kronprins Fredrik, kronprinsessan Mary och deras fyra barn prins Christian, prinsessanIsabella, prins Vincent och prinsessanJosephine.

Frimärkena kommer att säljas på Grönland, men redan innan de har hunnit komma ut på brev och vykort har de ifrågasatts. Detta på grund av hur familjen har valt att klä sig - i skinnstövlar med päls. Flera av barnen har dessutom små pälsshorts på sig. Det har fått djurrättsorganisationen PETA att se rött - och nu ger de en känga till hela danska folket.

ANNONS

-Tidernahar förändrats, och om danskarna inte vill ses som känslokalla och otillgängligabör de börja skapa nya traditioner som hyllar medkänsla och ersätta de därtrötta, grymt produceradepälsarna med nya miljövänliga och humana tyger, säger organisationens Europeiska talespersonSascha Camilli, till The Local.

Danska kungahuset har ännu inte svarat på kritiken och vilket djur som har fått sätta livet till för familjens varma stövlar är oklart. Dock spekuleras det i att det kan röra sig om säl, eftersom sälpäls produceras på Grönland.

"Får henne att se kallhjärtad ut"

Kronprinsessan Mary har tidigare kritiserats för att ha burit sälskinn. Detta inträffade tidigare i höstas under ett tre dagar långt besök på Grönland. Kronprinsessan varmed sin välgörenhetsfond, The Mary Foundation, som arbetar för att motverka utanförskap. Den gången var det australiensiska PETA som blev besvikna.

– Det har fortfarande inte gått upp för Prinsessan Mary att det får henne att se kallhjärtadut när hon klär sig i djur, saAshley Fruno från Australiska PETA till Daily Mail.

Under besöket på Grönland bar hon en kappa med sälskinnsdetaljer från en grönländsk designer. Sälskinnsföretaget har publicerat en bild på Instagram där de stolt berättar att hon har klätt sig i en kappa från deras kollektion.

Kronprinsessan är född i Australien och har varit en stor stolthet för landet sedan hon tog plats i det danska kungahuset. Men PETA menar att hennes klädval inte stöttas av majoriteten av Australiens befolkning.

ANNONS

- Det är dags att prinsessan ger djuren en rättvis chans genom att bli pälsfri, säger Ashley Fruno.

ANNONS