Då kommer de första siffrorna

Nu har dörrarna till vallokalerna slagit upp i New York. Bland de första på plats var demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton. Redan klockan 15 svensk tid ska de första resultaten börja rassla in.

ANNONS
|

- Just nu är det väldigt lång kö utanför vallokalen här i New York, på en tvärgata till 6:e Avenyn på Manhattan, säger Anders Abrahamsson, GP:s reporter på plats.

Och just i år kommer vi att kunna få uppdateringar från valresultatet i löpande takt. Företaget Votecaster samarbetar med bland annatnyhetssajterna Slate, Vice och CNN. Med hjälp av en datasammanställning ska siffrornafrån de olika vallokalerna runt om i landet kunna följas i realtid.

Valresultatet på väg in

De första siffrornaförväntas komma klockan 15 svensk tid. Det senaste undersökningarna visar att Hillary Clinton just nu leder över Donald Trump med tre procentenheter.

Enligt CNN, kommer samarbetet ge väljarna en mer demokratisk insyn i valprocessen.

ANNONS

- Vi kommer att sammanställa de rösterna från de som har förtidsröstat och de nya rösterna. Med hjälp av våra analysverktyg kommer väljarna att kunna följa hur resultatet utvecklar sig under valdagen, säger Ken Smuckler från Votecaster till CNN.

1.53 miljoner röster har ni registrerats av företaget Votecaster och just nu ser det ut som att Hillary Clinton leder i delstaten Colorado, enligt den här allra första statistiken.

Följ siffrorna live i sändningen nedan:

ANNONS