Därför är Sverige bästa landet i världen

Sverige är det bästa landet i världen visar en färsk studie. Motiveringen stavas Sveriges intresse för människors välbefinnande, jämlikhet och en strävan efter en positiv livsstil, skriver Independent.

ANNONS
|

Sverige är landet som bäst värnar om människans olika intressen och välbefinnande, samtidigt som ledande i miljötänket i världen. Det visar alldeles färsk studie som Sverige toppade, skriver Independent.Det innebär att Sverige hamnat före 162 länder, i det så kallade Good Country-index.

"Värna om människans intressen"

– Ett bra land är ett land som framgångsrikt bidrar till människans intressen, men aldrig på bekostnad av andra länder eller deras naturresurser, sa Simon Anholt, politisk rådgivare och grundare till Good Country-Index om Sveriges topplacering.

Ett land som också hamnar i topp är Island, just för sitt engagemang när det kommer till sitt klimatskydd och sina låga CO2-utsläpp och sitt minimala producerande av farligt och giftigtgods. Just ett bra miljötänk presterar Storbritannien sämre i, och hamnar på plats 22. Dock hamnar de högre upp när det kommer till framfart i vetenskap och teknik.

ANNONS

– Storbritannien måste börja samarbeta mer med andra länder, säger Simon Anholt till Independent.

Mindre länder faller

Något som Sverige hyllas för är introduktionen för en sex timmar lång arbetsdag. Vilket, enligt studien visar på en hälsosam utveckling för människan.

Andra länder som Irland, Kenya, Island och Costa Rica har fallit i rankningen. Libyen har, likt tidigare år, hamnat på en sistaplats.

ANNONS