Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

171207-storbritis-577053_se.gp_1.jpg
Storbritanniens nye försvarsminister Gavin Williamson. Arkivbild.

Brittisk minister: IS-terrorister bör dödas

Brittiska medborgare som strider med terrorrörelsen IS bör lokaliseras och dödas, och inte tillåtas att återvända till Storbritannien, säger landets nye försvarsminister Gavin Williamson.

Det är ganska enkelt, jag ser det som att en död terrorist inte kan orsaka skada i Storbritannien. Vi bör göra allt i vår makt för att förstöra och eliminera det hotet, säger Williamson till Daily Mail.

Uppskattningsvis har 800 personer med brittiskt pass rest till Irak och Syrien för att kriga. 130 har dödats, omkring 400 har återvänt till Storbritannien och 270 tros finnas kvar i Mellanöstern.
 

"Jihad John"

Frågan hamnade i fokus 2014 när den brittiske medborgaren Mohammed Emwazi – mer känd som "Jihadi John" – dök upp i IS propagandafilmer som visade hur flera tillfångatagna halshöggs.

Williamson tog över försvarsministerposten förra månaden, sedan Michael Fallon avgick efter att han anklagats för sexuella trakasserier.

Han säger att IS-krigare som flyr till andra länder ska spåras och nekas att komma in i Storbritannien igen.
 

Inga säkra tillhåll

När de delar på sig och sprider sig över Irak och Syrien och andra områden, måste vi se till att vi fortsätter att jaga dem. Vi ska se till att det inte finns något säkert tillhåll för dem, att de inte kan ta sig till andra länder och predikar sitt hat och sin dödskult, säger Williamson till den brittiska tabloiden.

Mest läst