Brinnande luftballong störtade

En luftballong med 16 passagerare har störtat i Texas, USA. Ballongen ska ha brunnit under kraschen och samtliga ombord har omkommit.

ANNONS
|

Olyckan inträffade vid 16.40-tiden, svensk tid.En luftballong med minst 16 passagerare ombord har kraschat på ett fält i staden Lockhart i Texas, USA. Myndighetspersonal i Texas bekräftar att 16 personer har dött, rapporterar det amerikanska mediebolaget ABC News. Olyckan ska ha skett vid kvart i åtta-tiden på lördagsmorgonen lokal tid.

När räddningspersonal nådde platsen där ballongen kraschat var det uppenbart att det var korgen under ballongen som fattat eld. Vad som orsakade händelsen är fortfarande inte känt. Inga namn på de omkomna personerna har ännu offentliggjorts.

Texas guvernör Greg Abbot skickade ut ett meddelande där han sänder "sina djupaste kondoleanser till dem som påverkats av den hjärtskärande tragedin". Han meddelade även att man kommer att fortsätta undersöka vad som kan ha orsakat den tragiska kraschen.

ANNONS

Enligt lokal polis rapporterade personer som ringde larmnumret 911 att en bilolycka skett nära staden Maxwell, men det visade sig på plats vara korgen tillhörande en luftballong.

Lockhart har ungefär 13000 invånare och ligger 30 minuter söder om staden Austin.

SheriffDaniel Law säger till NBC News att ingen verkar ha överlevt olyckan och att man nu arbetar med att identifiera offren.

ANNONS