Brand på Londonflygplats

En stor brand bröt ut på London Southend Airport i sydöstra England under onsdagen. Det är oklart vad som orsakade branden.

ANNONS
|

Branden bröt ut vid 10:30-tiden på onsdagsförmiddagen på London Southend Airport. Rökmolnet syntes på långa vägar. Ingen person skadades vid branden.

– När brandmännen kom fram till platsen rapporterade dessa att den stora hangaren där man brukar serva flygplan stod i brand. Sex brandbilar begärdes in för att släcka branden, meddelade Essex räddningstjänst.

Så tillade man:

– Det fanns inga flygplan i hangaren när branden bröt ut.

Texten fortsätter under klippet

Sex brandstationer kämpade mot lågorna

Styrkor frånSouthend, Rayleigh, Rochford, Shoeburyness, Hawkwell och Chelmsford kämpade i timmarför att släcka branden. Essex räddningstjänst användeen stegbil för att hälla vatten på byggnaden uppifrån.

– Insatsledaren säger att man gör stora framsteg i kampen mot lågorna, meddelade Essex räddningstjänst vid klockan 13.

ANNONS

Flygplatsen gjorde ett uttalande gällande flygtrafikläget:

"Essex räddningstjänst hanterar just nu en händelse på en hangar som ligger på flygfältets norra sida. London Southend Airport är fortfarande öppen och fungerar normalt."

Biltrafiken påverkades

Branden orsakade störningar i trafiken på motorvägen A127. Trafiken uppgavs flyta på långsamt medan tjock rök steg från flygplatsen, rapporterade BBC.

Vid klockan 14 på eftermiddagen, tre och en halv timme efter att branden brutit ut, meddelade Essex räddningstjänst att branden släckts. Därefter kontrollerades byggnaden med särskilda instrument för att säkerställa att det inte fanns någon glöd kvar som skulle riskera att en brand blossade upp igen. Det var på onsdagseftermiddagen fortfarande oklart varför branden bröt ut.

– En utredning kommer utföras för att ta reda på vad som orsakade branden. I nuläget tror vi att branden orsakades av ett misstag, meddelade Essex räddningstjänst.

ANNONS