Björnskräck i Japan efter blodiga attacker

Japanska myndigheter varnar boende i de norra delarna av landet från att ge sig ut i skogen sedan fyra människor fallit offer för brutala björnattacker den senaste tiden. "Den kan ha fått smak för människor".

ANNONS
|

I helgen hittades kroppen efter 74-åriga Tsuwa Suzukisom gett sig ut i skogen iför att plocka ätbara växter. Kroppen, som hittades i Akita prefekturvar så illa tilltygad att polisen först inte kunde identifiera henne.

Det makabra fyndet gjordes några veckor efter att tre äldre män, två av dem över 70 år, dödats i en misstänktbjörnattacki samma område. Även deras kroppar ska ha varit illa tilltygade.

En lokal veterinär säger till japanska medier att samma björn kan ligga bakom de separata attackerna.

– Efter att ha smakat på människokött så kan björnen insett att det går att äta dem, säger han till lokala medier enligt The Guardian.

ANNONS

Att människor och björnar stöter på varandra i skogen kan enligt lokala kännare bero på att det just nu är säsong för bambuskott, en delikatess bland både människor och björnar, rapporterar tv-kanalen NHK.

Lokala myndigheter har nu varnat japaner i området för att ge sig ut i skogen under sommarperioden.

Antalet björnmöten i området har ökat till 1200 det senaste året, nära en fördubbling mot tidigare år.Mellan 1979 och 2015 dödades åtta människor av björnor i Japan.

ANNONS