Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Polisen spärrade av en gata i Bottrop i Tyskland efter att en man blivit arresterad under nyårsnatten sedan han kört sin bil in i en folkmassa. Bild: Marcel Kusch

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Bil körde in i folkmassa – fyra skadade

En 50-årig man körde sin bil in i en folkmassa på nyårsnatten i staden Bottrop i Tyskland och skadade fyra. Enligt Reuters ska mannen ha fällt rasistiska kommenterar vid gripandet.

Händelsen inträffade efter midnatt på nyårsafton där mannen ska ha kört in sin bil i folkmassan på ett torg fullt med folk i Bottrop, en industristad som ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen i nordvästra Tyskland. Enligt Reuters ska mannen ha försökt köra på en fotgängare som lyckades fly fordonet och 50-åringen ska även försökt köra på personer vid en busshållplats.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

En talesperson för polisen förklarade att syriska och afghanska medborgare var bland de skadade i attacken. En av de fyra skadade fick vara kvar på sjukhuset efter attacken.

Enligt tysk polis kan attacken ha främlingsfientliga motiv: ”Utredare misstänker att det var en avsiktlig attack och att den kan vara kopplad till främlingsfientliga motiv hos föraren”. Men samtidigt skriver polisen: ”För övrigt har utredarna preliminär information om att föraren lider av psykisk ohälsa.”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.