Bekräftat: Anis Amri befann sig i lastbilen vid attentatet

Tysklands inrikesminister har bekräftat att den misstänkte gärningsmannen befann sig i lastbilen som användes vid attentatet, skriver tyska tidningen Tagesspiegel. Dessutom har också myndigheter meddelat att de har ytterligare stärkande information gällande Anis Amri, 24.

ANNONS
|

Anis Amri befann sig i den 25 ton tunga lastbilsom plötsligt åkte in i julmarknaden utanför Kaiser-Willhems minneskyrka i måndags där 12 personer dogoch ytterligare 45 personer skadades, det bekfätar Tysklands inrikesminister under torsdagseftermiddagen.

När polisen undersökte lastbilen var förarhytten indränkt i blod och bar spår av att en häftig kamp ska ha pågått, dessutom ska man ha hittat 24-åringens id-handlingar.

I det pass som polisen har hittat i lastbilen står det att han är hemmahörande Tunisien, men 24-åringen har använt sig av flera falska identiteter tidigare. Bland annat under alias Ahmad Z från Egypten och Mohammed H från Libanon.

ANNONS

"Det finns ytterligare bevis"

GP har tidigare under dagen skrivit om att den tyska polisen har kopplat fingeravtryck till den misstänkte gärningsmannen Anis Amri.

– Det finns ytterligare bevis för den misstänkte verkligen är gärningsmannen, till exempel har man hittat fingeravtryck i förarhytten, säger inrikesministern Thomasde Maizière enligt Tagesspiegel.

Dessutom ska myndigheterna ha ytterligare bevis för att 24-åringen verkligen är gärningsmannen.

"Vi har pratat på Facebook"

Anis Amris storebror Walid Anis och syster Najoua Amri har haft regelbunden kontakt med sin bror fram till för drygt två veckor sedan när han plötsligt förlorade kontakten.

- Vi har aldrig haft någon misstanke om att något var fel. När vi pratade via Facebook log han och var hela tiden glad, säger systern Najoua Amri.

Även brodern har tappat kontakten med sin bror den senaste tiden:

- Vi har pratat på Facebook, jag har inte ens hans telefonnummer. För två veckor sedan sade han att allt var bra, men sedan försvann han, säger Walid Amri till tidningenSüddeutsche Zeitung.

Till tidningen Bild har en av bröderna sagt att de kommer att ta avstånd från Anis Amri om det visar sig att uppgifterna stämmer.

– Om det bevisas att han var inblandad bryter vi relationerna, säger han till tidningen.

ANNONS
ANNONS