Bild: Google Maps och Colombianska flygvapnet
Bild: Google Maps och Colombianska flygvapnet

Båt sjönk i reservoar – över 100 turister ombord

En båt fullastad med turister sjönk i en reservoar i Colombia på söndagsmiddagen, lokal tid. Hittills har sex personer bekräftats döda i olyckan och flera personer saknas.

ANNONS
|

En räddningsinsats pågår just nu iPeñol-Guatapé-reservoaren i norra Colombia. Enligt uppgifter från El Colombianoska 170 personer befunnit sig på båten "The Admiral" när den sjönk.

Händelsen ska ha inträffat klockan 14:00 lokal tid, nära Malecons polisstation.

– Just nu jobbar polisen, armén, marinen och flygvapnetm, säger Victoria Eugenia Ramirez, myndigheternas talesperson, till tidningen El Colombiano.

Tre bekräftade döda

Enligt tidiningen El Colombiano har sex personer dött i olyckan och 30 personer saknas.

– Vi har information om att sex personer har omkommit, tre personer är på sjukhus och tre räddades av dykare, bekräftade president Juan Manuel Santos vid en presskonferens, enligt El Colombiano.

ANNONS

Det ska ha varit många barn ombord på båten, men presidenten sade under presskonferensen att inget barn dog i olyckan.

I anslutning till olyckan räddades 99 människor och 40 personer lyckades ta sig till land på egen hand och är vid god hälsa, uppger Margarita Moncada, chef för landets katastrofmyndighet, skriver TT.

Vad som orsakat olyckan är ännu inte fastställt. En person som arbetar med räddningsinsatsen säger att de inte vet om olyckan beror på ett mekaniskt fel, överlastning eller strömmar i vattnet, enligt TT.

Räddningsarbetet fortsätter

Räddningsinsatsen fortsätter med dykare, helikoptrar och båtar runt den sjunkna båten, som heter "El Almirante".

I bilder som tv-kanalen Caracol lagt ut på Twitter syns hur båten tappar kontrollen och tar in vatten.

Colombias president Juan Manuel Santos säger att flygvapnet och andra räddningsinsatser skickas till platsen för att hjälpa till i sökandet efter de saknade och för att hjälpa till med räddningsarbetet.

El Peñolsjön ligger vid den populära turiststaden Guatape i norra Colombia.

Enligt nyhetsbyrån AP har överlevare sagt till lokal media att båten verkade överlastad och att ingen av passagerarna hade flytväst.

Under morgonen, svensk tid, skrev presidenten Juan Manuel Santospå Twitter att räddningsarbetet fortsätter under natten. Hjälporganisationer kommer hjälpa till med att hitta försvunna personer.

ANNONS

ANNONS