Sju timmars avspärrning: Pistolman barrikaderad i England

En stor polisinsats har pågått i över sju timmar i trakterna kring Surrey i England. Det som initialt skulle varit ett kort tillslag mot ett hem har utvecklat sig till en lång och utdragen avspärrning i ett residentiellt område utanför London.

ANNONS
|

Surreypolisen bekräftar vid 12:30-tiden svensk tid att insatsen ska ha varit en planerad husrannsakan. Men den utvecklades till något som drabbat ett helt grannskap.

–När vi kom in ifastigheten såg vi en person med ett misstänkt skjutvapen.Vi har nu spärrat av fastighetenoch närliggande gator medan våra poliser hanterar den pågående händelsen. Vi tackarde boende i området för deras tålamod, skriver Surreypolisen i ett uttalande som Get Surrey tagit del av.

Vid klockan 14:30, svensk tid, kommer nya uppgifter från polisen.Ett stort antal poliser är då närvarande på platsen.

–Ingen hålls som gisslan i huset där den påstådda pistolmannen gömmer sig, säger polisen till tidningen Get Surrey.

ANNONS

Ett bostadsområde under belägring

Bilder i brittiska medier visar poliser som hukar i gräset runt tomten.En ambulans finns också i beredskap på platsen.

–Det är dålig stämning här. Det är en kille som barrikaderat sig i sitt hus med ett skjutvapen och vägrar komma ut. Beväpnad polis omger hans hus och helikoptern har flugit över området sedan 06:30, säger en anonym källa till tidningen Get Surrey.

Boendekommer inte till jobbet

Det är fortfarande oklart vad som händer inne i det omringade hemmet. Men avspärrningarna drabbar lokalbefolkningen som lever i ovisshet.

–Vi kan inte komma in eller ut ur området och folk kan inte åka till jobbet. Jag är väldigt nervös, säger den anonyma källan vidare till Get Surrey.

Samhället Smallfield ligger ungefär en kvarts bilfärd från flygplatsen Gatwick. Detär den näst största flygplatsen i London.

Texten uppdateras

ANNONS