Antalet saknade efter jättebränderna fördubblat

Över 600 personer saknas fortfarande i brandområdet i norra Kalifornien. Samtidigt trappas sökinsatserna upp ytterligare.

ANNONS
|

Antalet saknade i brandområdet i norra Kalifornien har ökat till 631 personer efter att nödsamtal från förra veckan har börjat gås igenom. Antalet saknade mer än fördubblades under torsdagen.

LÄS MER:Historiskt många dödsoffer i USA-bränder

– Jag vill att ni förstår att det kaos vi hanterade var utöver det vanliga, säger meddelar Kory Honea, sheriff i Butte County. Ytterligare sju döda har hittats i området, vilket gör att den totala dödssiffran är 63 för den katastrofala "Camp Fire"-branden.

Sökinsatserna i brandområdena har trappats upp ytterligare.

Minst tre andra människor har omkommit i den så kallade Woolsey-branden i södra Kalifornien.

LÄS MER:Panikflykt undan bränderna i Kalifornien

USA:s president Donald Trump flyger till Kalifornien på lördag för att träffa personer som drabbats av bränderna, som förstört tusentals hem, meddelar Vita huset.

ANNONS

Dna-prov

461 personer och 22 likhundar deltar i sökinsatsen för att hitta de saknade i staden, och dna-tester görs för att identifiera offer, säger sheriff Kory Honea.

– Med början på torsdag kan alla som tror att en familjemedlem har försvunnit lämna dna-prov, säger han vid en pressträff.

Staden, som varit populär bland pensionärer, hade runt 26 000 invånare. Många av de saknade på polisens lista är över 70 år gamla.

ANNONS