Ammade på bio - blev utslängd

En grupp upprörda mammor lämnade en biograf i USA efter att en i gruppen blev tillsagd att skyla sig när hon ammade. Chefen gick för långt, menar de upprörda mammorna.

ANNONS
|

Det var på Regal-biografen i Fort Myers, Florida, som en mamma blev tillsagd att skyla sig när honammade sitt barn. Hon och hennes vänner blev så kränkta att de lämnade visningen av "Bad Moms".

–Den anställde sa"Du får antingen skyla dig eller så får du gå härifrån."Jag blev så sårad att jaggick därifrån. Tårar rann ner för kinderna på mig, berättarJuliana Valverde för NBC.

Det var inte bara Juliana som upprördes av den anställdes ultimatum. Andra mammor som såg filmen tyckte att den anställde gick för lång.

–Mammor diskrimineras i det offentliga rummet. Folk vill inte ha dem på restauranger, och en mängd andra ställen, men om man inte får amma offentligt. Var ska mammor då amma? Det ifrågasätter Amber Cebull.

ANNONS

Enligt den lag som gäller i Florida har man rätt att amma både på offentliga platser och på privataområden. Även advokatenDaniel Garza ifrågasätter biografens agerande.

–Man kan inte hindra enmamma från att amma, säger Garza.

Några mammor ska ha försökt gå tillbaka in på biografen för att fortsätta se filmen. Men enligt uppgift stoppades dessa av den anställde, och tvingades lämna biografen.

Juliana Valverde känner sig kränkt.

–Folk ska inte behöva känna sig obekväma när de ammar. Jag behöver ingen tillåtelse för att amma mitt barn, sa Valverde till NBC.

ANNONS