Amerikanska bombplan flög nära Nordkorea

ANNONS
|

Amerikanska bombplan av modellen B-1B har tillsammans med jaktplan flugit nära Nordkoreas östkust i syfte att visa upp sig.

Med den hotfulla styrkedemonstrationen vill USA och president Donald Trump signalera till Nordkorea att landet har en stark militär kapacitet,enligtBBC.

– Syftet är att visa att presidenten har många militära alternativ för att besegra eventuella hot, säger talespersonen Dana White vid försvagshögkvarteret Pentagon, i ett uttalande.

Närmsta flygningen på 20 år

Flygdemonstrationen under lördagen är det närmsta som amerikanskt stridsflyg varit diktaturen på 20 år. Enligt Dana White tydligör aktionen hur allvarligt USA tar Nordkoreas "hänsyslösa beteende".

Strax efter uttalandet om den närgångna flygningen höll Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho sitt tal för FN:s generalförsamling. I talet gick han till attack mot USA:s president och kallade honom bland annat psykiskt störd och full av storhetsvansinne.

ANNONS

– Han är ute på ett självmordsuppdrag, sade utrikesministern, enligt BBC.

Utrikesministern fortsatte talet med att hävda att Pyongyang ska se till att Trump kommer möta konsekvenserna av sitt språkbruk. Samtidigt påpekade hanatt Trumps förolämpningar har gjort det ännu mer inbjudande för Nordkoreas robotar att "besöka det amerikanska fastlandet".

LÄS ÄVEN: Lavrov: Ett förskolebråk mellan barn

Sanktioner hjälper inte

Enligt Ri Yong-Ho är Nordkorea bara några få steg från att vara en fullfjädrad kärnvapennation, och han tillade sedan att sanktioner inte kommer att hjälpa det minsta.

Den senaste tiden har USA och Nordkorea blivit allt hårdare i sin retorik gentemot varandra.

I ett tal i FN under tisdagen sade Donald Trump att han skulle "förstöra Nordkorea helt" om USA var tvugna att försvara sig eller dess allierade.

ANNONS