Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Jutta Cordt, chef för tyska migrationsverket Bamf, och Thomas de Maizière, inrikesminister, presenterade fjolårets statistik vid en presskonferens i Berlin.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Allt färre söker asyl i Tyskland

  Antalet människor som söker asyl i Tyskland sjunker kraftigt. Under 2017 registrerades 186 000 asylansökningar, jämfört med omkring 280 000 under 2016 och 890 000 under 2015, då flyktingkrisen briserade, rapporterar Frankfurter Allgemeine.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Den nya statistiken presenterades av inrikesminister Thomas de Maizière (CDU) och chefen för tyska migrationsverket Bamf Jutta Cordt, och kommer sannolikt som en stor lättnad för förbundskansler Angela Merkel. Antalet är nämligen lägre än 220 000 – det eftersträvade maxtak för flyktingmottagande som Merkels kristdemokratiska union och Socialdemokraterna enats om i de sonderingssamtal som ska ligga till grund för regeringsförhandlingar.

  Inte bara antalet nya asylansökningar sjunker, utan även antalet pågående ärenden hos Bamf. För tillfället har myndigheten 67 000 fall att hantera – för ett år sedan låg siffran en bit över 400 000.