90-årige Harris Wofford, tidigare senator i Pennsylvania, tillkännagav på måndagen ett stundande äktenskap med en man. Arkivbild.
90-årige Harris Wofford, tidigare senator i Pennsylvania, tillkännagav på måndagen ett stundande äktenskap med en man. Arkivbild.

90-årig senator har funnit lyckan

Ett äktenskap mellan en före detta senator och en man har fått stor uppmärksamhet i USA.

ANNONS
|

90-årige Harris Wofford tillkännagav i direktsändning i CNN på måndagen det stundande äktenskapet med en tjugo år yngre man – och passade på att beklaga sig över att samhället alltför ofta vill stämpla människors sexuella läggning:

"Jag definierar mig inte utifrån det kön personen jag älskar har. Jag hade ett äktenskap med en fantastisk kvinna i femtio år. Nu har jag haft turen en andra gång att finna lyckan", skriver han i en debattartikel i The New York Times.

Harris Wofford är demokrat och var senator i delstaten Pennsylvania under 1990-talet. Han var rådgivare till den amerikanske presidenten John F Kennedy och den mördade medborgarrättsledaren Martin Luther King.

ANNONS

För tjugo år sedan avled Harris dåvarande hustru i cancer, och han trodde aldrig i sin vildaste fantasi att han skulle träffa någon ny.

"Men fem år senare när jag stod på en strand i Fort Lauderdale i Florida så blev jag inspirerad."

Förra året slog USA:s högsta domstol fast att alla homosexuella har rätt att vigas i samtliga 50 delstater.

ANNONS