Bild: Arkivbild/TT.
Bild: Arkivbild/TT.

44 döda i bombdåd i Syrien - IS tar på sig dåd

Minst 44 personer har dödats och många skadats i explosioner i den kurdiska delen av Syrien. En bil ska ha exploderat i västra delen av staden al-Qamishli, nära den turkiska gränsen. IS har tagit på sig ansvaret.

ANNONS
|

Statlig syrisk tv rapporterar enligt Reutersom bombdådial-Qamishli i nordöstra Syrien, precis vid gränsen till Turkiet. Minst 44 människorrapporteras ha dött och 170 ska ha skadats enligt lokal-tv, uppger The Independent.

Först rapporterades det om två bombexplosioner I Qamishli, men enligt Syriska människorättsobservatoriet och källor i staden ska den inledande attacken ha orsakat att en gastank detonerade, uppger TT.

IS har tagit på sig dåden genom sin egen nyhetsbyrå Amaq. Där uppger de att över 100 ska ha dödats i attacken mot "kurdiska enheter".

Målet ska ha varit den lokala kurdiska polisens högkvarter, enligt brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet. De har uppgett ett lägre dödsantal på 14 personer.

ANNONS

En explosion ska ha varit så kraftig att butiksfönster splittrades i den turkiska staden Nusaybin på andra sidan gränsen.

Staden Qamishlikontrolleras till störst del av kurder men syriska regeringsstyrkor finns närvarande och kontrollerar flygplatsen.Extremistgruppen har riktat in sig på och utfört bombningar i Syriens kurdiska områden tidigare. Qamishli har flera gånger varit måltavla.

Attacken kommer samtidigt som kurdiska styrkor bedriver en offensiv mot den IS-ockuperade staden Manbij i norra Syrien, öster om Qamishli.

Texten uppdateras

ANNONS