Tigerunge i fångenskap.
Tigerunge i fångenskap.

40 döda tigerungar funna i buddistiskt tempel

Ett buddistiskt tempel i Thailand anklagas för illegal handel med vilda djur sedan man hittat ett oroväckande fynd i templet.

ANNONS
|

Det är brittiska BBC som rapporterar om det makabra fyndet i ett buddistiskt tempel i Thailand.

Enligt BBC har man funnit40 döda tigerungar i en frys i templet.

Det var på måndagen som djurskyddsinspektörer startade sin genomsökning av tigertemplet. Ett antal levande tigrar togs då om hand. Templet misstänks för att ha drogat djuren för att använda dem under uppvisningar för turister, enligt Daily Mail som rapporterade om myndigheternas räd i måndags.

Myndigheterna i Thailand har gjort tidigare försök att genomsöka templet. Men det var först efter att ha fått tillstånd att genomföra en husrannsakan som inspektörerna lyckades ta sig in, enligt Adisorn Nuchdamrong, chef över den myndigheten som har hand om landets nationalparker. Även måndagens insats mötte motstånd från munkarna.

ANNONS

Templet ligger i provinsen Kanchanaburi och ären populär turistattraktionenligt Daily Mail, och har marknadsfört sig som en fristad för vilda djur. Men under flera år har myndigheterna misstänkt att det pågår illegal verksmahet innan för murarna.De levande djuren omhändertas nu av tre av landets statliga djurhem, enligt tidningen.

Enligt BBC har området stängst ned för turister efter måndagens insats. Tigertemplet anklagas nu för illegal handel med vilda djur.

Thailand har länge fungerat som ett nav för illegal handel med vilda djur. Även elfenben, exotiska fåglar och reptiler, varav flera utrotningshotade, kan köpas på marknader i landet. 2015 införde regeringen nya lagar för att öka skyddet för landets vilda djur, men djurrättsaktivister har anklagat myndigheterna för att inte genomdriva den nya lagstiftningen tillräckligt hårt, rapporterar Daily Mail.

ANNONS