200 brandmän kämpar mot lågorna på sjukhus

Minst två personer har dött i en massiv brand som utbrutit på universitetssjukhuset Bergmannsheil i Bochum i Tyskland. 200 brandmän uppges kämpa mot lågorna.

ANNONS
|

Branden ska ha brutit ut i ett patientrum vid halv 3-tiden natten till fredag, rapporterar Der Tagesspiegel.Rummet låg på sjätte våningen och en kort sund senare ska lågorna ha spridit sig till hela våningsplanet.

En presstalesmansäger till tidningen att två personer ska ha dött i lågorna och ytterligare 15 personer uppges vara skadade, minst fem personer uppges ha livshotande skador.

Under fredagsförmiddagen ska brandmännen ha lyckats få kontroll över lågorna.

Kallade på förstärkning

Den lokala brandkåren i Bochum ska ha kallat på förstärkning från hela närområdet, och i nuläget ska cirka 200 brandmän kämpa mot lågorna.

Enligt tidningen Spiegel Online ska sex av de skadade vara i ett kritiskt tillstånd.

ANNONS

Det är i nuläget oklart vad som startade branden. Inrikesminister Ralf Jäger sade på en presskonferens att händelseförloppet kommer att analyseras för att se hur man hade kunnat agera för att branden inte skulle bli så omfattande.

– Det förvarades sängar en våning upp och det kan ha bidragit till att branden spred sig så mycket som den gjorde.

180 patienter befann sig på sjukhuset

Minst ett våningsplan ska fortfarande brinna. Sjukhusets tak ska vara totalförstört av den kraftiga branden.

Cirka 180 patienterberörsav branden. 100 av dem ska ha skrivits ut och cirka 80 personer flyttats till närliggande sjukhus.

Är fortfarande inte under kontroll

Polisen i Bochum skriver på sin Twitter att branden ännu inte är under kontroll.

ANNONS