20-tal skadade i misstänkt mordbrand

Två personer har gripits misstänkta för att ha anlagt en mordbrand på ett asylboende i Düsseldorf. Ett 20-tal personer uppges ha skadats i branden och boendet är totalförstört.

ANNONS
|

En stenhög återstår avdet som tidigare var ett asylboende som inhysteflera hundra personer. Uppgifter gör gällande att mellan 22 och24 asylsökandenska ha skadats vid branden.Samtliga ska ha drabbats av rökförgiftning. En brandman skaockså ha skadats.

Branden ska ha brutit ut vid 13-tiden på tisdagseftermiddagen.Tre timmar senare rykte detfortfarande. Taket har rasat in och det ärför sent att rädda byggnaden. Denriskerar nu att kollapsa, varnar brandmän. Detta rapporterar den tyska tidningen RP Online.

Flyktingarna som bodde på asylboendethar förts till säkra platser.Brandkåren befaras fåarbeta med släckningsarbetet långt in på natten.

På tisdag eftermiddag syntes en enorm rökpelarepå himlen ovanför mässområdet i Düsseldorf.Hall 18 var i full brand, det är en före detta lagerbyggnadsom fram till lunchtid idag använts som bostad för asylsökande.

ANNONS

Brandorsakenär ännu inte klarlagd. Men polisen har gripittvå personer som enligt utredarna misstänks för att ha anlagt branden.En av männen greps enligt RP Online när han erbjöd tidningens reporter Sarah Beers videofilmer från branden.

Enligt tidningen ska det inte finns något som tyder på att branden skulle ha anlagts av någon utifrån. Ett tekniskt fel anses också varahögst osannolikt eftersom branden spridit sig så snabbt.

Totalt bodde 282 asylsökanden på boendet och samtliga ska ha varitmän. När branden bröt ut ska omkring 130 personer befunnit sig i hallen, enligt RP Online.

Räddningstjänstenhar tillkallat den tyska motsvarigheten till Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap som utfärdat undantagstillstånd. Detta är dock mindre riktattill befolkningen och mer en formell procedur för att organisera insatsen och räddningspersonalen.

Verksamheten vid Düsseldorfs flygplats har inte avbrutitstrots de massiva rökmolnen.Brandkåren vädjar till befolkningen i den norra delen av staden att hållafönster och dörrar stängda.

ANNONS