2 977 oskyldiga omkom i attackerna

Nära 3 000 oskyldiga människor dog när två plan kraschade in i tvillingtornen World Trade Center i New York. Många av dem arbetade i byggnaden, men bland offren finns också brandmän och passagerare från de två flygplan som flög rakt in i tornen under morgonen den 11 september 2001.

ANNONS
|

Det har gjorts flera filmer om attackerna på World Trade Center och mediebevakningen har fortsatt i de 15 år som gått sedan den ofattbara händelsen. På ett monument på olycksplatsen finns namnen på de nästan 3 000 dödsoffren inskrivna. Det har också upprättats ett museum som visar bilder påmånga av offren.

Bilder av offren påNational September 11 Memorial & Museum i New York:

I attackerna omkom 2 977oskyldiga människor då 19 terrorister kapade fyra flygplan - två av dem flögs rakt in i World Trade Centers tvillingtorn. Varje år hedras offren av sörjandeanhöriga och vänner vid Ground Zero där nya byggnader nu har rests.

ANNONS

Irene Lesiw förlorade sin bror, polismannen John P. Skala. I samband med förra årets ceremoni skrev hon om sin sorg på Instagram.

“Han var väldigt utåtriktad, han älskade sina vänner och sitt arbete. Jag insåg inte hur många liv som han berörde. Än i dag får jag höra nya historier och blir då påmind om hur han berörde människor. Han larmades för att hjälpa till, och gick in en andra gång..", skriver Irene om sin bror.

Gina Pinos förlorade sin fästman, brandmannen James NPappageorge.

"Jimmy var min fästman. Vi var förlovade och skulle gifta oss 2002. Han var en av brandmännen vid 9/11, han hade precis tagit examen, den 23 juli. Han älskade att hjälpa och rädda människor", skriver Gina Pinos.

Salvatore Venuto fanns på plats vid Ground Zero förra året för att hedra sinsysterAdriane Victoria Scibetta som arbetade som revisor.

"Adriane var på 101 våningen. Hon ringde mig klockan sju på morgonen när hon var på väg till jobbet. Hon berättade att hon inte mådde bra, men hon gick till jobbet ändå. Hon berättade, "Jag sparar en sjukdag för Halloween". Några timmar senare inträffade den här tragedin, skriver brodern Salvatore.

Linda Spinella förlorade sin bror, försäkringshandläggaren,Mark Zangrilli.

ANNONS

"Mark var på ett möte i World Trade Center. Mark är min lillebror, vi var fem syskon. Han hadesemester, men gick till jobbet denmorgonen. Han hade två barn. Hans minsting var ett och ett halvt år. Han äldsta barn var tre år", skriver systern Linda.

Dean Torres systerCeleste Torre miste också livet i terrordådet.

"Celeste var min syster. Hon var nere vid World Trade Centerför ett möte och hamnade mitt i röran. Jag fick ett samtal, jag arbetade som sjukvårdare när människor kom ut från byggnaden", skriver Dean Torres.

Bland de 2977 offren fanns ocksåDavid Tengelin, 25, från Göteborg. Årsdagen är alltid svår för hanspappa Peter Tengelin.

– Konstigt nog gråter jag inte när jag ser tv-bilderna, det är för overkligt på något sätt. Samtidigt tog det tio år innan jag klarade av att städa ur Davids lådor hemma, det gjorde mig för ledsen för att klara av.

LÄS OCKSÅ:Svenske David, 25, dog i World Trade Center

ANNONS