18 kvinnor och flera barn döda i offensiv mot storstad

Inbördeskriget i Syrien fortsätter med blodiga strider. En massiv offensiv har inletts av rebellstyrkor mot Aleppo, där minst trettio människor har dödats de senaste dagarna, varav många kvinnor och barn, rapporterar CNN.

ANNONS
|

30 personerska ha dödats, varavminst 18 kvinnor och många barn i den syriska staden Aleppo de senaste dagarna,enligtCNN.

- Aleppo utsätts just nu för enav de våldsammaste upptrappningarna av strider på flera månader, säger Pavel Krzysiek, talesman för Röda Korset till CNN.

Under gårdagen rapporterades också att en rysk militärhelikopter skjutits ner av rebellstyrkor i norra Syrien.

LÄS MER: Rysk helikopter nedskjuten i Syrien.

Staden Aleppo har länge varit skådeplats för några av de blodigaste striderna i Syrien. Enligt CNNhar över 300 attacker skett mot sjukhus i staden och över 700 människor bland stadens läkarpersonal har dödats i attackerna.

ANNONS

- Situationen nu är så kaotisk att det är omöjligt att uppfatta, sägerPavel Krzysiek.

Massiv offensiv

Staden har under helgen utsatts för både luftangrepp och tung artillerield från rebellstyrkor som försöker häva den syriska regimens belägring av rebellkontrollerade områden av staden.

300 000 civila belägrade

I den belägradeöstra delenav Aleppo beskrivssituationen av Röda Korset som en humanitär kris. Där råder brist på vatten, mat och grundläggande medicinsk utrustning efter att den syriska regimen spärrat avområdet från resten av landet. Trots att regimen uppger att de håller vägarna öppna för både humanitär hjälp och för de som vill fly staden uppger rysk militär för CNN att endast 169 civila lämnat staden under helgen, en bråkdel av de 300 000 civila som beräknas vara fast i området.

Enligt FN ska 25 000 människor, varav 12 000 barntvingats fly inom Aleppo efter helgens attacker.

- De fick lämna sina hem med vad de kunde bära för stunden, sägerKieran Dwyer, kommunikationschef för Unicef i Syrien i ett uttalande.

ANNONS