16-åring flicka gripen i terrorräd i Paris

ANNONS
|

Fyra personer, varav en är en 16-årig flicka, har gripits av fransk polis i Montepellier, rapporterar Daily Mail som refererar till franska tv-kanalen M6. Personerna är misstänkta för att ha planerat en terrorattack i Paris.

Kan ha identifieras via sociala medier

Enligt uppgifterna ska personerna ha planerat en självmordsattack i ett turistområde i den franska huvudstaden. Polisen ska ha hittat bland annat sprängämnen och datorutrustning i de misstänktas hem, och attacken ska enligt planerna genomföras med ett "explosivt bälte". Vidare skriver Daily Mail att personerna kan ha identifierats via sociala medier.

Planerade kamikaze-attack

Den 16-åriga flickan greps tillsammans med sin 21-åriga pojkvän. Samtliga fyra ska enligt källor ha "bott tillsammans" och planerat en "kamikaze-attack". Polisen kan nu hålla de misstänkta gripna i fyra dagar innan de anhålls.

ANNONS

Senaste gången Paris utsattes för terrordåd var i november 2015 då skottlossningar och sprängningar skedde i de centrala delarna av franska huvudstaden och förorten Saint-Denis. Då dödades 130 personer och 350 skadades. Åtta av gärningsmännen bekräftades döda, varav sju av dessa sprängde sig själva till döds.

Texten uppdateras

ANNONS