Över 300 döda i lastbilsdådet i Mogadishu

Antalet döda i helgens lastbilsdåd i Mogadishu fortsätter att stiga. Över 300 människor dödades, rapporterar Reuters med hänvisning till Abdikadir Abdirahman, chefen för stadens ambulansverksamhet.

ANNONS
|

- Vi har bekräftat 300 döda i explosionen. Det slutliga antalet kommer att vara ännu högre, eftersom vissa fortfarande är försvunna, säger Abdirahman.

Attacken, den dödligaste någonsin i sitt slag i Somalia, inträffade på lördagen, då en lastbil fullastad med sprängmedel detonerade vid ett hotell i centrala Mogadishu. Utöver de döda är flera hundra människor skadade, många av dem så svårt brända att de inte går att känna igen.

Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) beklagar dådet, inte minst eftersom Somalia visat tecken på att vara på väg i rätt riktning.

- Det här är förstås fruktansvärt och ett steg tillbaka på många sätt. Det drabbar landet på djupet, så det är förfärligt. Vi måste förstås försöka stötta och hjälpa Somalia fortsättningsvis och det kommer vi att göra också, konstaterar hon på väg in till dagens möte med sina EU-kollegor i Luxemburg.

ANNONS

Den somaliske presidenten Mohamed Abdullahi Mohamed har utlyst tre dagars landssorg.

TT

ANNONS