Skredet i lördags begravde en bergsby i Sichuanprovinsen. Ett intensivt räddningsarbete har pågått sedan dess.
Skredet i lördags begravde en bergsby i Sichuanprovinsen. Ett intensivt räddningsarbete har pågått sedan dess.

Nästan 120 döda i kinesiskt skred

I Kina letar räddningsmanskap efter 93 människor som saknas efter jordskredet som begravde en bergsby i Sichuanprovinsen.

ANNONS
|

Under de första dygnen har sammanlagt 25 döda dragits fram bland lera och stenblock.

Ett och ett halvt dygn efter raset i byn Xinmo har antalet saknade kunnat skrivas ned – samtidigt som hoppet minskar om att hitta dem vid liv.

15 personer som befarades ha mist livet är dock i säkerhet, uppger lokala myndigheter som varit i kontakt med släktingar till dem. Ett par med ett två månader gammalt barn som följt med rasmassorna kunde räddas, men inga fler överlevande har hittats.

Sichuanprovinsen, där jordskredet inträffade, ligger i sydvästra Kina. Minst 60 hus har förstörts i raset som inträffade tidigt i lördags morse lokal tid, enligt nyhetsbyrån Nya Kina.

ANNONS

Skredet utlöstes när en bergvägg gav vika efter ihållande regn. Rasmassorna täppte också till en två kilometer lång bit av en flod och begravde 1,6 kilometer av en väg, enligt en lokal talesperson.

- Det är flera ton sten, sade en polis till den statliga tv-kanalen CCTV.

Risk finns för nya skred. Zhang Xiaohong, som bor i en grannby, berättar att risken är känd sedan tidigare och ibland leder till att man inte övernattar hemma. Hon och hennes man har inte råd att flytta till en säkrare plats.

TT-Reuters

ANNONS