Åtta personer har hittats levande efter lavinen

Här räddas överlevande från lavinkaoset i Italien. Åtta personer har hittats levande efter lavinen som raserade ett hotell vid skidorten Farindola i Pescaraprovinsen i onsdags, uppger den italienska tidningen corriere.it. Tre personer har konstaterats döda, men ytterligare omkring 25 personer har varit saknade efter lavinen. – De är vid liv och vi pratar med dem, berättade Luca Cari, talesperson för räddningstjänsten kort efter att personerna hittade vid liv.

ANNONS
|

Foto: Tgr Rai Abruzzo/Twitter

Foto: Tgr Rai Abruzzo/Twitter

Omkring 25personer har varit saknade efter onsdagens jordskalv i mellersta Italien i Farindola i Pescaraprovinsen. Tre personer har konstaterats döda efter lavinen, men de flesta saknade har tidigare befarats vara döda.

Räddningspersonal har nu hittat åtta överlevande i byn och personerna uppges hahittats under snö, ismassor och bråtevid hotellet Rigopianosom till stora delar kollapsade efter lavinen, uppgercorriere.it.

– De är vid liv och vi pratarmed dem, berättadeLuca Cari, talesperson för räddningstjänsten som finns på plats vid hotellet.

Räddningspersonalen fick kontaktmed de överlevande personernavid 11-tiden svensk tid på fredagsförmiddagen.

Ambulanshelikoptrar lyftte från staden Pescara mot Farindola - för att snabbt kunna flyga personerna som nu har hittats till sjukhus. De överlevande uppges vara tre män, tre kvinnor och två barn.

ANNONS

Det första som räddades var en mamma och hennes dotter.

Enligt nyhetsbyrån AFP ska personerna ha hittats under ett rasat innertak som skapat skydd åt dem, vilket kan ha räddat deras liv.

Svåra förhållanden

Under natten mellan torsdagen och fredagen har det varit svåra förhållande i området och temperaturer omkring nollstrecket. Räddningspersonalen uppges ha fått arbeta under förhållande på gränsen till det extrema.

Farindola liggeri närheten av staden Amatrice där hundratals personer omkom i en jordbävning i augusti.

Personer inom fjällräddningen berättade efter lavinenatt snömassorna troligtvis bröt sig loss från bergen i samband med ettkraftigtjordskalv onsdagsmorgonen. De beskrevscenariot som en blandning mellan en jordbävning och lavin.

- Vi ropar högt, men det är ingen som svarar, berättadeen fjällräddare för Rai News.

Drog med sig allt i sin väg

Ögonvittnen har berättat för lokala medier att de såg lavinen komma vid två-tiden under natten.Lavinen beskrivs ha varit av "enorma proportioner", och drog med sig stora massor av snö, träd, stenar och is genom ett skogsområde.

Den massiva kraften från lavinen uppges ha flyttat hotellet där de sex överlevarnaupp till tio meter.

Texten uppdateras.

ANNONS