Karena Virginia, till höger, tillsammans med sin advokat Gloria Allred, anklagar den republikanske presidentkandidaten Donald Trump för att ha begått övergrepp mot henne för 18 år sedan.
Karena Virginia, till höger, tillsammans med sin advokat Gloria Allred, anklagar den republikanske presidentkandidaten Donald Trump för att ha begått övergrepp mot henne för 18 år sedan.

Ännu en kvinna sexanklagar Trump

Medan den republikanske kandidaten Donald Trump dribblar runt om hur han tänker förhålla sig till resultatet i det amerikanska presidentvalet har ytterligare en kvinna trätt fram och anklagat honom för övergrepp och sexistiskt beteende.

ANNONS
|

"Vet du inte vem jag är, vet du inte vem jag är?" frågade Donald Trump den då 27-åriga Karena Virginia efter att han först gripit tag i hennes arm och sedan tafsat henne på brösten.

Händelsen ska ha inträffat 1998 i samband med US Open i tennis och på torsdagen hade nu 45-åriga Karena Virginia tillsammans med den i USA kända antidiskrimineringsadvokaten Gloria Allred kallat till presskonferens för att berätta om övergreppet.

"Kände skam"

Karena Virginia läste upp ett skriftligt uttalande om vad som enligt henne hade hänt för 18 år sedan efter att Trump – som vid tillfället var tillsammans med några andra män – pekat på henne och sagt:

ANNONS

"Hallå där, kolla den här. Den här har vi inte sett förut, kolla in benen"

- Som om jag var ett objekt snarare än en person, berättar Karena Virginia medan tårarna rinner och kamerablixtarna smäller mot henne.

Hon säger sedan att hon efter tafsandet och de sexistiska kommentarerna "kände skam" för att hon hade haft en kort kjol och höga klackar.

I och med Karena Virginias anklagelse är det nu sammanlagt tio kvinnor som har trätt fram och berättat om sexistiska övergrepp begångna av fastighetsmiljardären genom åren.

Kort efter Karena Virginias välbesökta presskonferens kom ett uttalande från Trumps kampanjstab där hennes anklagelser avfärdades som ett försök att ge Trumps rival, Demokraternas kandidat Hillary Clinton, extra stöd i valrörelsen.

"Kom igen nu. Väljarna är trötta på dessa cirkusartade upptåg och de vill inte ha de här påhittade historierna och deras tydliga syfte att gynna Hillary Clinton", hälsade Jessica Ditto, biträdande kommunikationschef i Republikanernas kampanjstab, i ett uttalande.

"Accepterar om jag vinner"

Trump själv var under torsdagen i delstaten Ohio där han dagen efter valdebatten mot Clinton fortsatte att tala med dubbla tungor om hur han tänker förhålla sig till resultatet av det amerikanska presidentvalet.

ANNONS

- Jag kommer helt fullt acceptera resultatet i detta viktiga och historiska val – om jag vinner, förklarade han under ett valmöte.

- Självklart kommer jag att acceptera ett rent valresultat, men jag förbehåller mig rätten att utmana eller rättsligt pröva ett resultat om det är tveksamt, fortsatte han.

I debatten mot Clinton – som var den sista dem emellan före valdagen den 8 november – ville Trump inte, till mångas häpnad, svara på om han kommer att acceptera valresultatet om han förlorar.

Fakta:Trump och sexismen

Sammanlagt har nu tio kvinnor trätt fram och hävdat att Donald Trump på olika sätt har betett sig sexistiskt mot dem. Anklagelserna tog fart efter att Washington Post den 7 oktober genom en bandinspelning avslöjade sexistiska kommentarer som Trump fällde 2005.

Trump säger bland annat i inspelningen, inför att han strax ska träffa en kvinna som ska ta emot honom för en tv-inspelning:

"Jag måste ta några Tic-tacs (mintpastiller), utifall jag skulle börja kyssa henne. Du vet jag är per automatik attraherad av vackra (kvinnor) – jag börjar helt enkelt kyssa dem. Det är som en magnet. Jag kysser bara, jag väntar inte. När man är stjärna låter de en göra det. Vad du vill. Ta tag i fittan ('Grab her by the pussy'). Du kan göra vad som helst".

ANNONS