Änka åkte på bilresa i USA - med döde maken i baksätet

En kvinna i Alaska, USA, körde runt med sin döde make i sin bil - i flera dagar. Trots kvinnans agerande ska hon inte brutit mot någon lag.

ANNONS
|

En 78-årig man i Ketchikan, Alaska, dog av naturliga orsaker. Hans partnervalde därefter att ta med sin döde makes kropp på en flera dagar lång resa. I baksätet av bilen befann sig mannens kropp i en kista medan kvinnan körde bilen, skriverAP.

Under resans gång stannade kvinnan vid upprepade tillfällen vid konserveringsfabriker för att hämta is. Inköpet användes sedan för att fylla kistan - så att kroppen kunde bevaras i ett fint skick.Det hela ska ha rört sig om en annorlunda vaka, men istället för en typisk vanlig sådan, blev det alltså en vaka på drift.

Polisen kontaktades

Polisen fick slutligen ett samtal från ett vittne från den speciella färden, och polisman Alan Bengaard uttalade sig i ärendet:

ANNONS

– Förhoppningsvis kommer kvinnan inte att ta med sin make ut på vägen igen, sade han.

Efter att polisen hämtat den döde mannen, har han nu kunnat föras till bårhus, rapporterarUS News.Änkan ska först ha varit på väg just till bårhuset - men bestämde sig sedan för en helt annan rutt.

– Av någon anledning ändrade hon sig och körde runt ett par dagar, säger Bengaard, skriverThe Guardian.

Inte skyldig till brott

Kvinnan är i nuläget, inte misstänkt för något brott, men familjen i fråga, kan vidta rättsliga åtgärder om något skulle visa sig vara brottsligt i efterhand, skriver AP.

ANNONS