Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/5

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Väpnat rån mot växlingskontor i Göteborg

  Strax efter 13-tiden på tisdagen utsattes ett växlingskontor i Göteborg för ett väpnat rån. Två personer i mc-hjälmar hade hotat personalen med pistol, men fick inte med sig några kontanter från platsen. Polisen sökte med flera patruller och en helikopter efter gärningsmännen.

  Två personer ska ha utsatt ett växlingskontor på Danska vägen för ett väpnat rån under tisdagen. Iklädda mc-hjälmar rånade de personalen med pistol.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Sedan verkar det som att det gått fort. Innan vi hann fram var personerna borta. De åkte iväg på en moped eller vespa, säger Peter Adlersson på polisen.

  Flera patruller sökte efter gärningsmännen under tisdagseftermiddagen.

  – Vi har en ganska stor styrka som söker efter dem. Även en helikopter är involverad i detta. Vi har även personal på kontoret som pratar med de anställda och tittar igenom lokalerna, sa Peter Adlersson.

  Flydde via butik

  Efter rånet flydde åtminstone en av gärningsmännen genom en blomsterbutik som ligger i anslutning till växlingskontoret.

  – Jag hörde en som ropade. Då sticker en av rånarna förbi mig. Jag såg en snabbt som swishade förbi. Det gick så snabbt, jag hann inte reagera, sa en ur personalen i blomsterbutiken och fortsatte:

  – När jag sedan kommer in i växlingskontoret så ser man en slägga och väska som ligger kvar, så de fick jävligt bråttom därifrån.

  Hur känns det?

  – Det är lite obehagligt, när man är granne och så.

  Enligt polisen fick rånarna inte med sig några kontanter från växlingskontoret.

  Intressant fordon hittat

  Thomas Dallenhed är polisinsatschef på platsen och leder arbetet på plats där polisen upprättat ett flertal avspärrningar.

  – Vi har haft flera polisiära enheter i anslutning till brottsplatsen. Det vi gör är att jobba för att hitta så mycket spår och indikationer som gör att vi kan hitta gärningsmännen, sa han.

  Dallenhed berättade att ett fordon, en moped, har hittats i närheten av platsen för rånet.

  – Vi har ett fordon som ligger i terrängen som är intressant, mer än så kan jag inte säga i det här läget. Sen får tekniker komma hit och titta på det, säger han.

  Vid 20-tiden på kvällen hade polisen ännu inte gripit någon misstänkt för rånet.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.