Väktare beskjuten - silverfärgad bil jagas

ANNONS
|

Strax efter klockan 02.00 i natt blev en väktare beskjuten i Sjuntorp, strax utanför Trollhättan, vid ett boende för ensamkommande flyktingbarn.

Väktaren har uppgett att en silverfärgad Audiska ha kört upp intill honomoch när hanlyste med en ficklampan mot bilen, skaen okänd gärningsman vevat ned rutan och öppnat eld.

– Han har uppfattat det som att personen i bilen har skjutit mot honom. Samtidigt ska han ha bländats av strålkastarna på bilen och därför har vi ganska svaga signalementsuppgifter just nu. Väktaren ska dock vara säker på att det handlade om en silverfärgad Audi, men av vilken typ vet vi inte, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i region Väst.

ANNONS

Polisen skickade under natten ut information om bilen till samtliga patruller i polisområde Väst. Vad Christer Fuxborg vet har i nuläget ingen misstänkt bil som stämmer in på uppgifter stoppats och kontrollerats av polisen efter den misstänkta skjutningen.

Rubriceras som dråpförsök

Utöver polis larmades även ambulans ut till platsen där väktaren ska ha attackerats. Väktaren uppges dock inte ha drabbats av några fysiska skador.

Polisen rubricerar i nuläget händelsen som ett misstänkt dråpförsök. En rubricering som Christer Fuxborg uppger kan komma att förändras under dagen.

– Väktaren har uppfattat det som att han har blivit beskjuten. Vi har spärrat av platsen för en teknisk undersökning som kommer att genomföras under dagen. Under natten har vi inte hittat några hylsor eller liknande vid platsen, säger Christer Fuxborg.

Polisen är i nuläget förtegen om vad väktaren gjorde vid platsen där det misstänkta dråpförsöket ägde rum.

– Det finns olika skäl till att vi vill hålla det för oss själva i nuläget, säger Christer Fuxborg.

ANNONS