Stort strömavbrott i Bohuslän avhjälpt

På tisdagsförmiddagen drabbades stora delar av Stenungsund, Orust och Tjörn av ett strömavbrott. Som mest var över 30 000 elnätskunder drabbade.

ANNONS
|

Över 30 000 elnätskunder i Bohuslän drabbades av strömavbrott på tisdagsförmiddagen. Elbolaget Ellevio hade omkring 20 000 drabbade kunder i området. Presschef Jonathan Björck berättade att det handlade om problem med Vattenfalls regionala nät.

– Då drabbas ju omkring 20 000 av våra kunder. Vi har kontakt med Vattenfall, som jobbar med att få tillbaka strömmen, säger Jonathan Björck.

Vattenfall bekräftade att elbolaget hade problem med sin elnätsstation i Stenungsund. Initialt var 14 000 av deras egna kunder drabbade av problemen, som uppstod vid 11.56.

– Vi har tekniker som jobbar med det men vi vet inte vad felet är ännu. Arbetet pågår, säger Magnus Kryssare, presskontakt hos Vattenfall.

ANNONS

Samma delar av Bohuslän drabbades av ett stort strömavbrott även på juldagen.

Vid 13.15-tiden var strömavbrottet avhjälpt, enligt Magnus Kryssare på Vattenfall.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS