Nattbuss attackerades av ungdomsgäng

En stadsbuss som körde nattlinjen i Dalaberg i Uddevalla attackerades med nyårsraketer. Fyra rutor gick sönder. Polisen genomförde en större insats men ingen person har kunnat gripas.

ANNONS
|

Klockan 23.20 på lördagskvällen gick ett överfallslarm från en stadsbuss som trafikerar Dalaberg. Då ska chauffören ha tryckt på larmknappen eftersom bussen ska ha attackerats av ett ungdomsgäng. Enligt vittnesuppgifter till polisen hade personerna maskerat sig med huvor.

– Ett mindre ungdomsgäng har tydligen skjutit raketer mot bussen. Bussen fick fyra av sina rutor förstörda och fick tas ur trafik direkt, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson för region Väst.

Flera poliser larmades ut till Dalabergs centrum där bussen attackerades. Trots intensiv jakt efter de personer som sköt raketerna har ingen kunnat gripas.

– Tyvärr har vi inte kunnat gripa någon, säger Hans Lippens.

ANNONS

Även personbilar

Det var inte bara bussen som besköts med raketer. Även flera personbilar ska ha blivit attackerade med nyårsraketer.

– Som tur var kom ingen person till skada. Vi har skrivit en anmälan som gäller skadegörelse i alla fall, säger Hans Lippens.

Bohusläningen har tidigare skrivit om hur busschaufförer som kör linjen på Dalaberg utsatts för bland annat hot.

För en tid sedan sattes även bilar i brand under ett antal nätter i området. Inte heller då kunde någon person gripas.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS