Den man som i augusti häktades misstänkt för att ha skjutit mot en buss i vilken en riksdagsledamot för Sverigedemokraterna färdades är försatt på fri fot.
Den man som i augusti häktades misstänkt för att ha skjutit mot en buss i vilken en riksdagsledamot för Sverigedemokraterna färdades är försatt på fri fot. Bild: Johan Nilsson/TT

Misstänks för skott mot SD-ledamot – släpps

Den man som i augusti häktades misstänkt för att ha skjutit mot en buss i vilken en riksdagsledamot för Sverigedemokraterna färdades är försatt på fri fot.
– Jag har kommit fram till att han inte bör vara häktad längre, säger åklagaren till SVT Väst.

ANNONS
LocationTöreboda||

I slutet av augusti besköts en buss i Töreboda kommun. I bussen färdades SD-politikern Sara-Lena Bjälkö, som var på väg från en dragracingtävling i Skaraborg.

– Jag trodde allvarligt att vi skulle bli ihjälskjutna. Man blir chockad och rädd, sade hon till GP då.

LÄS MER:SD-politikern: "Trodde att vi skulle bli ihjälskjutna"

En buss i vilken Sara-Lena Bjälkö (SD) färdades besköts en helg i slutet av augusti: "Man blir chockad och rädd", sa hon då.
En buss i vilken Sara-Lena Bjälkö (SD) färdades besköts en helg i slutet av augusti: "Man blir chockad och rädd", sa hon då. Bild: TT

Nu rapporterar SVT Väst att häktingsbeslutet mot den man i 25-årsåldern som kort efter skjutningen häktades misstänkt för brottet är hävt. Mannen är fortfarande misstänkt för brott, där rubriceringen är grovt olaga hot.

Brottet utreds fortfarande, och hanteras av polisens demokrati- och hatbrottsgrupp.

– Utredningen har kommit så långt att det inte finns någon möjlighet att han kan förstöra något längre, säger åklagaren Lars-Göran Wennerholm till SVT Väst.

ANNONS

LÄS MER:Man anhållen för beskjutning mot buss

Fler förhör väntar framöver

Det är Wennerholm som fattat beslut om att häva häktningsbeslutet.

– Jag har kommit fram till att han inte bör vara häktad längre.

Framgent väntar enligt Lars-Göran Wennerholm ytterligare ett antal förhör i ärendet. Dessutom återstår fortfarande att få fram viss teknisk bevisning.

Helena Svärd, mannens advokat, säger till SVT Väst att beslutet att häva häktningen bör betraktas som självklart.

– Det enda jag kan kommentera är att han är oskyldig och då ska han naturligtvis vara på fri fot.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS