Man drunknade när han skulle rädda hund

En man avled under måndagseftermiddagen efter att han drunknat i Klarälven i Karlstad. Enligt polisen försvann mannen under ytan när han försökte rädda en hund ur det strömma vattnet.

ANNONS
|

Larmet om drunkningstillbudet ringdes enligt polisen in till SOS Alarm vid 12.54 under måndagen.

Enligt polisens uppgifter ska en man och en kvinnahoppat ner i Klarälven för att försöka rädda en hund som hamnat i älven.

– Kvinnan ska ha tagit sig i land medan mannen försvann under ytan strax innan räddningstjänsten kom till platsen, säger polisens presstalesman Tommy Lindh.

Räddningstjänsten inledde omedelbart en räddningsinsats vid platsen.

Vid 13.30-tiden uppgavpolisen att en man hadehittats i älven av räddningstjänsten. Mannen var livlös när han hittadesi vattnet 26 minuter efter att SOS larmades. Återupplivningsförsök startades omgående vid platsen men mannens liv gick inte att rädda.

ANNONS

Mannen fördes i ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad. Vid 15-tiden meddelade sjukhuset att mannen hade dött till följd av hjärtstillestånd. Mannens anhöriga är underättade om dödsfallet enligt landstinget i Värmland.

Magnus Lundqvist är räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Karlstad.

Han berättar att räddningstjänsten sökte eftermannen med hjälp av båtar och så kallade ytbärgare som har fridykt i sökandet.

– Vi har inga räddningsdykare i Karlstad så våra ytbärgare har iställetfridykt samtidigt som vi var ute med båt och räddningsbrädor i älven, säger Magnus Lundqvist.

Polisens presstalesman Tommy Lindh uppger att strömmarna i Klarälven är kraftiga.

– Klarälven är helt klart mycket ström, säger Tommy Lindh.

Polisen misstänker inget brott i samband med dödsfallet.

– Nej, det här är inget polisärt ärende, vi fanns med vid platsen under räddningsinsatsen, men det finns ingen misstanke om något brott.

ANNONS