Kulturhuset Borås
Kulturhuset Borås

Möjligt mässlingsutbrott på barnteater

Den 3-5 januari visade Borås Stadsteater teaterföreställningen Bröderna Lejonhjärta inför närmast fullsatt publik. Nu har teatern skickat ut en varning via sms att de som har besökt teatern kan ha smittats.

ANNONS
|

Enligt Borås Stadsteater rör det sig om en av skådespelarna i föreställningen som har smittats av mässling. När personen kontaktade sjukvården fick de rådet att meddela publiken.

– De sade att det var en väldigt låg risk men att det var det bästa att göra, säger Tobias Söderman, pressansvarig vid Borås Stadsteater.

Läs mer: Jourcentral fick stänga efter mässlingslarm

Hundratals har besökt teatern

"Smittrisken bedöms som låg men på grund av den höga smittsamheten kan ändå enstaka personer insjukna. Personer som själva misstänker att de kan vara sjuka i mässling ska kontakta 1177 Vårdguiden innan de söker vård".

Så skriver teatern i ett sms till de upp mot 900 besökare som befunnit sig i lokalen under de tre dagarna. En av de är Nina Jakobsson som var där med två av sina tre barn.

ANNONS

– Jag var där med 11-åringen och 8-åringen. Vi är alla vaccinerade så jag är inte så orolig, säger Nina Jakobsson.

Läs mer: Disa, 6 månader, besökte Östra sjukhuset – fick mässlingen

1-åringen inte vaccinerad

Nina Jakobsson har också ett tredje barn som är ett år gammalt. Hon berättar att hon hade känt en större oro om hon var med.

– Hon har inte fått vaccin än. Hade hon varit där hade hon varit lite mer utsatt men det här var en föreställning för de lite större barnen, säger Nina Jakobsson.

Det misstänkta mässlingsutbrottet på teatern kommer under en vinter där flera personer insjuknat i samband med sjukhusbesök i Göteborg. På Sahlgrenska Universitetssjukhuset har smittspårning varit i full gång och personal uppmanats att vaccinera sig.

Läs mer: Sahlgrenska: Undvik onödiga besök

Tipsa GP: Vet du mer? Var du på plats?

Mejla till webbred@gp.se.

Ring till 031-17 20 10.

ANNONS