Lastbilsolycka utanför Grästorp

En lastbil och en personbil kolliderade under måndagen på riksväg 44 utanför Grästorp. Två kvinnor fördes till sjukhus med allvarliga skador varav en av dem har omkommit.

ANNONS
|

Vid 16-tiden larmades SOS alarm om att en kollision har ägt rum på riksväg 44 utanför Grästorp. En lastbil och en personbil hade varit inblandade i kollisionen.

– Det ska ha rört sig om en frontalkollision, men det har jag inte fått bekräftat än, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst under måndagen.

– En person är förd till sjukhus med ambulanshelikopter. Skadeläget är oklart, säger han.

Enligt Samuel Heberg, vid Sahlgrenskas pressjour, rörde det sig om en kvinna vars tillstånd beskrevs som allvarligt.

Enligt Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst, är lastbilschauffören oskadd men chockad.

ANNONS

Under tisdagsmorgonen berättar polisen att olyckan rörde sig om två kvinnor som bägge är i 70 årsåldern. Varav en av kvinnorna har omkommit efter olyckan.

– För den andra kvinnan ska läget vara allvarligt, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

Något som Sahlgrenska bekräftar under förmiddagen. Tillståndet för den andra kvinnan är enligt Stefan Sarajärvi, på pressjouren, allvarligt men stabilt.

Anhöriga till den omkomna kvinnan är underrättade.

Texten uppdateras

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS