Larm om explosion var militärövning

Räddningstjänsten larmades på måndagsförmiddagen till ett område mellan Herrljunga och Vårgårda – efter rapporter om en misstänkt explosion.
– Det visade sig att ljudet och röken kom från en militärövning, säger Tomas Svantesson, räddningschef i beredskap.

ANNONS
|

Larmet om händelsen ringdes in till SOS Alarm klockan 11.52. Enligt larmet skulle en misstänkt explosionen ha inträffat utomhus i ett område mellan Herrljunga och Vårgårda i Västergötland. En rökpelare skulle också ha uppstått i samband med den misstänkta explosionen.

När räddningstjänst kom till platsen med fyra enheter visade det sig dock röra sig om en militärövning.

– Det visade sig att ljudet och röken kom från det. Den som ringde in till SOS trodde väl att explosionsljudet kom från en gård, men det kom från skogen intill där militären har ett skjutfält, säger Tomas Svantesson hos räddningstjänsten i Herrljunga.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS