Ingen person gripen efter explosion i Varberg

En sprängladdning detonerade i centrala Varberg under onsdagskvällen, då två fastigheter och ett fordon fick skador. – Vi vet fortfarande inte vad det här var riktat mot eller vad det var för något som exploderade, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst, under torsdagsmorgonen.

ANNONS
|

Under torsdagsmorgonen fortsätter den tekniska undersökningen vid den plats där det under onsdagskvällen exploderade.

Det är ännu oklart vad det var som exploderade.

– Bombteknikerna var där på plats under natten, vi vet fortfarande inte vad det här var riktat mot eller vad det var för något som exploderade, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst, under torsdagsmorgonen.

"Inga personskador"

Det var vid 21.30 på onsdagskvällen som polisen fick ett larm om att ensprängladdning hade detonerat utomhus, intill en väg, i centrala Varberg.

Händelsen är rubricerad som allmänfarlig ödeläggelse.

– Två hus och ett fordon har fått skador. Jag vet inte hur mycket de har skadats. Inga personskador, sa Ann-Christine Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, under onsdagskvällen.

ANNONS

Enligt polisen kallades det nationella bombskyddet till platsen. Vittnesuppgifter på plats berättade för GP att bombskyddet sökte i trädgården till en villa.

– Det ska ha hörts en hög smäll närexplosionen inträffade, sa vittnet till GP, då.

Enligt en boende i bostadsområdet så var det under onsdagskvällen oklart vad som hade hänt.

– Vi vet inte vad som har hänt, sa den boende.

Ingen gripen

Enligt polisen spärrades platsen av för en teknisk undersökning. Under onsdagskvällen fanns det inga uppgifter om att någon person har setts intill platsen.

Ingen person har ännu gripits misstänkt för händelsen.

ANNONS