Fredrik fixar pensionärsskjuts till traktens affärer

Med välfyllda kaffebryggare och en nyinköpt minibuss. Så ska entreprenören Frederik Lutmers locka kommunens pensionärer och få affärerna att blomstra.

ANNONS
|

När Frederik Lutmers tog över delägarskapet i Hemköp i Munkedal för ungefär ett år sedan började tankarna gro om hur han skulle locka kunderna till den relativt isolerade butiken, vilket Bohusläningen var först med att skriva om.

– Som egen handlare har man ju sina idéer och sitt entreprenörskap. Affärerna här finns inte på någon naturlig punkt för människor att ta sig till oss, så jag funderade på hur jag kunde öka omsättningen, säger Frederik Lutmers.

Många av kunderna behöver ta sig till affären med bil och det var där han såg ett sätt att öka besökarantalet.

– Jag vill ju få hit fler som kan handla. Även människor utan bil. Exempelvis finns det många pensionärer som varken har eller kan köra bil, säger han.

ANNONS

Sagt och gjort köpte han en minibuss med nio sittplatser och nu är planerna långt gångna för en gratistur för kommunens pensionärer till Hemköp och omkringliggande butiker, som också ägs av Frederik Lutmers.

Flera turer i veckan

Fyra dagar i veckan med två turer per dag är tanken att pensionärer ska kunna anmäla sig till att resa till affären. En del av Frederik Lutmers affärsidé är inte bara gratisresan utan de som reser kommer också att bjudas på fika – och specialerbjudanden.

– Första veckan kommer det vara rabatt i matbutiken. Veckan efteråt kommer det att bli något annat, säger han.

Men om målet är att öka omsättningen i din verksamhet hur kan gratisresor med en nyinköpt buss öka vinsten?

– Jag tänker inte så mycket på det där just nu. Jag vill mest prova idén. Såklart blir det ingen vinst nu i början, men det är också kul att kunna ge någonting tillbaka, säger han.

Eget lilla Gekås

Blir konceptet en succé så är chansen god att det kommer flera initiativ från Frederik Lutmers.

– Reaktionerna än så länge har varit jättebra. Får jag in många anmälningar och det går fint så kan det kanske bli aktuellt med en till buss. Munkedal är ju ganska stort, säger han.

ANNONS

Projektet drar igång i november och redan nu har pensionärer möjlighet att anmäla sig till turerna.

– Vem vet, det här kanske kan bli mitt egna lilla Gekås, säger Frederik Lutmers.

ANNONS