Flera butiksrån i Västsverige

Flera inbrott ägde rum natten till onsdagen i Västsverige. En av butikerna, som ligger i Kungälv, har blivit bestulen för andra gången på kort tid.

ANNONS
|

Flera västsvenska butiker har blivit utsatta för stöldförsök den senaste tiden. Bara under natten till onsdagen drabbades tre butiker av stölder. Två i Göteborg - och en i Kungälv.

– Det har återigen varit ett inbrott i en godisbutik i Kungälv. Vid tvåtiden får vi larmet om en tobaksstöld i butiken. Det var samma sak som hände för tre dagar sedan, säger vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

Enligt vittnen ska det röra sig om fyra män som sågat sig in genom entrén och lämnat platsen med flera säckar fyllda med gods, skriver polisen på sin hemsida.

Även en butik i Kållered köpstad drabbades av ett inbrott. Där var det oklart vad förövarna kom över i den drabbade kosmetikabutiken.

ANNONS

– Där har vi inte fått tag i någon ännu, säger vakthavande befäl.

Polisen arbetar nu med att få tag i gärningsmännen både i Kungälv och de som gjorde inbrott i Kållered. Vid halv sex-tiden har inga gärningsmän gripits ännu.

Stöldvågen märktes också av på tisdagskvällen. Polisen larmades då till en butik i Angered efter att en maskerad gärningsman hade rånat butiken. Där hade gärningsmannen kommit åt en okänd summa pengar. Mannen jagades av väktare platsen men lyckades komma undan.

Läs mer: Maskerad man rånade butik i Göteborg

Ingen uppges ha skadats fysiskt, varken vid rånet i Angered eller under nattens inbrott.

ANNONS