Fjorton hundar till salu - av polisen

Fjorton kinesiska nakenhundar söker ett nytt hem. Det är Polismyndigheten i Västra Götaland som säljer omhändertagna hundar. Just nu befinner de sig i hundpensionatägaren Snorre Selmers ladugård.

ANNONS
|

Fyraåriga Lillan med en blond kalufs på huvudet eller sexmånader gamla Doffen med ljusbrun päls. De är två av de fjorton kinestiska nakenhundarna som polisen säljer.

– Alla hundarna är väldiga trevliga och sociala hundar. De är väldigt gulliga och gosiga, säger Snorre Selmer.

En tik som heter Polly har fyra valpar som är cirka två veckor gamla. Köper man henne, kommer valparna på köpet då de ännu är för unga för att klara sig själva.

– De är små, tjocka krabater som kravlar omkring. De har knappt öppnat ögonen än.De gör inget annat än att sovaeller äta. Men det är fina valpar, säger Snorre Selmer.

ANNONS

Länsstyrelsen har omhändertagit hundarna

I Snorre Selmersladugård i Dalslanddriver hanhundpensionatet Sand. I cirka ett år har hanhaftett avtal med polisen om atthundar som har blivit omhändertagna får bo i ladugårdentills de blir sålda. Om ett djur far illa kan Länsstyrelsen bestämma sig för attomhänderta det,enligt 34§ djurskyddslagen.

– Länsstyrelsen har omhändertagit hundarna pågrund av att ägarna inte kan ta hand om dem längre. Av vilka anledningar vet jag inte, säger Snorre Selmer.

Efter attett djur omhändertagits av Länsstyrelsen brukar de försöka hittaett nytt hem till djuret, men om det inte fungerar så kan det leda till att djuren avlivas. Snorre Selmer hoppas att hundarna som bor hos honom blir sålda och han tror inte att det kommer vara svårt att hitta någon som vill köpa dem.

– Det brukar lösa sig. De flesta gånger jag har haft hundar hos mig har det varit någon som har velat ha dem. I vissa fall har jag självövertagit hundar.

Så avgörs vilkasom får hundarna

Det är Snorre Selmer som bestämmer vilka som blir de nya hundägarna och han vill att hundarna ska hamna i hos en lämplig ägare.

– Jag kollar i registret så att personerna inte har något djurförbud. Ägarenska även ha tid och kunskap om att ha en hund. De måste tänka på att en hund kan leva i 13-14 år. Men det finns många fina människor så det ska nog gå bra att hitta en ägare, säger Snorre Selmer.

ANNONS
ANNONS