Förrymda kor intill riksväg

Under julaftonskvällen har ett tiotal kor rymt och ställt sig alldeles intill riksväg 26 i Skövde.
– Det är ett gäng kor som firar jul och har begett sig utanför sin inhägnad, säger Anders Olsson, inre befäl på Räddningstjänsten Östra Skaraborg.

ANNONS
|

Räddningstjänsten genomförde under julaftonskvällen en mindre insats i Skövde. Larmet, som kom in 21.15, rubricerades som en djurräddning.

– Det är ett gäng kor som firar jul och har begett sig utanför sin inhägnad. De står ungefär 30 meter ifrån 26:an. Vi tittar till dem så att de inte orsakar någonting, säger Anders Olsson, inre befäl på Räddningstjänsten Östra Skaraborg.

Det handlade om ett tiotal kor som hade ställt sig intill riksväg 26 som går igenom de östra delarna av Skövde. Ägaren till korna var på platsen. Vägen ska emellertid ha varit fri.

Strax efter klockan 22 ska alla kor ha blivit infångade och infösta.

ANNONS

– De finns på ett inhägnat område nu, inte långt ifrån där de påträffades. Ägaren tar hand om dem, säger Anders Olsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS