Brev med kniv skickat till kommunhus

ANNONS
|

Brevet upptäcktes vid 11-tiden på måndagsförmiddagen av en man som arbetar vid kommunledningensexpedition, en nyhet lokaltidningen NLT var först att rapportera om.

– Det var en försändelse som skulle öppnas på expeditionen som tillhör kommunledningen. Det var ett större brev med två mindre brev som inuti. Han som tog emot brevet kände på de mindre breven och kände ett knivliknande föremål i det ena och något som kändes som ett pulver i det andra. Efter det aktiverade vi de rutiner vi har för den här typen av ärenden, vilket bland annat innebär att vi tillkallat polis som ska få undersöka det, säger Stefan Gustafsson,säkerhetssamordnare i Lidköpings kommun till GP

ANNONS

Enligt Gustafsson öppnades aldrig brevet, men mannen som var i kontakt med det har enligt Gustafsson tvättat av sig.

– Han har inte uppvisat några symptom eller liknande, säger Stefan Gustafsson.

Han uppger fortsatt att det aktuella postrummet som brevet låg i har stängdesigen i väntan på att polisen skulle undersöka det.

Tommy Gustafsson är stationsbefäl vid polisen i Lidköping och uppgavvid 12.20-tiden på måndagen att polisen har varit på plats och säkrat brevet.

– Kommunen har mottagit en postförsändelse med ett brev med ett knivliknande föremål och ett annat med ett okänt pulver. Vi har varit där och säkrat föremålen så att det kan genomföras en teknisk analys senare, säger Tommy Gustafsson.

På tisdagsmorgonen meddelar polisens presstalesman, Tommy Nyman, att brevet ska ha innehållit ett meddelande.

– Det är inte riktat mot någon enskild person, utan är en missnöjesyttring i största allmänhet, säger han.

Polisen rubricerar händelsen som ett misstänkt olaga hot. I nuläget finns ingen person gripen eller misstänkt för brottet.

ANNONS