Brand i lägenhet i Kungsbacka

Det började brinna i en lägenhet i Kungsbacka kommun under eftermiddagen. Enligt räddningstjänsten rörde det sig om en fullt utvecklad brand i ett kök. Ingen person ska ha skadats i samband med branden.

ANNONS
|

Det var vid 15-tiden under fredagseftermiddagen som larmet om en brand i en lägenhet i Kungsbackas kommun kom. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen.

– Det är brand i en lägenhet, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region väst.

Polisen var på plats för att stödja räddningstjänsten i samband med insatsen.

Enligt räddningstjänsten rörde det sig om en fullt utvecklad brand i ett kök i en lägenhet.

– Vi har släckt och kontrollerat för konstruktionsbränder så det inte sprider sig. I detta nu så ser allt lugnt ut, vi vädrar ut rök just nu i angränsade utrymmen och i lägenheten, säger Mats Gränsmark vid räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS

Enligt polisen ska ingen person ha skadats i samband med branden.

Strax innan klockan 17 var räddningstjänsten fortfarande kvar vid platsen med några enheter för efterkontroll. Bland annat sågar man bort delar av det brandskadade väggarna för att se till att branden inte spridit sig i konstruktionen.

Räddningstjänsten räknar med att kunna lämna platsen inom en halvtimme.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS