Barnet flögs med helikopter till Östra sjukhuset i Göteborg.
Barnet flögs med helikopter till Östra sjukhuset i Göteborg. Bild: Björn Larsson Rosvall

Barn allvarligt skadat – blev påkörd på bro

En pojke blev påkörd av en minibuss på Smögenbron i Bohuslän på torsdagskvällen. Pojken flögs efter ett stort räddningspådrag i ambulanshelikopter till Östra sjukhuset i Göteborg. Läget uppges nu vara allvarligt men stabilt.

ANNONS

Larmet om olyckan ringdes in till SOS Alarm klockan 18.15. Händelsen inträffade på Smögenbron som går mellan Kungshamn och Smögen i Bohuslän. Bron är hårt trafikerad sommartid då många turister befinner sig i området.

Enligt SOS Alarm larmades räddningstjänst, ambulans och en ambulanshelikopter ut till olycksplatsen. Räddningstjänsten var på plats nio minuter efter larmet.

Tobias Land är jourhavande förundersökningsledare vid Uddevallapolisen:

– Skadebilden är oklar men det är ett barn som har blivit påkört av en buss, bekräftade Land i går kväll.

Vårdas på Östra sjukhuset

Barnet, en pojke, flögs efter olyckan till Östra sjukhuset i Göteborg med ambulanshelikopter. Enligt polisens uppgifter från SOS ska hans föräldrar ha funnits med vid olycksplatsen.

ANNONS

– Barnets förälder eller föräldrar kördes senare med hjälp av polis till sjukhuset där vård har påbörjats, sa polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

På grund av olyckan stängdes Smögenbron av i en riktning i omkring en halvtimme.

"Allvarligt men stabilt"

Vad som orsakat olyckan är i nuläget oklart. Polisen utreder händelsen och har startat en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik, skriver man på sin hemsida.

– Vi befinner oss på platsen och patrullerna hör vittnen, sa Anders Hallqvist, stationsbefäl vid Uddevallapolisen vid 19.15-tiden.

Sahlgrenskas pressjour uppger vid tiotiden på fredagsmorgonen att tillståndet för pojken är allvarligt men stabilt.

ANNONS