Ödehusbrand blossade upp på nytt

Räddningstjänsten larmades under söndagsförmiddagen till en villabrand strax utanför Uddevalla. Lågor slog ut från två fönster på övervåningen men man fick snabbt kontroll över branden.
– Vi har gjort en avsökning och inga människor var på plats i huset, säger Mattias Björk, insatsledare vid räddningstjänsten i Uddevalla.

ANNONS
|

Larmet inkom till SOS klockan 10.33. Två timmar senare var branden under kontroll.

– Vi är kvar på platsen och eftersläcker. Vi har gjort en avsökning och inga människor har befunnits sig i huset.

I huset, som är en övergiven villa, fanns ingen el inkopplad. Räddningstjänsten har ännu inte fastställt vad som kan ha orsakat branden men vet att folk vistas i huset ibland.

Fick rycka ut igen

– Det kan ha varit någon som övernattat och glömt släcka ljusen men det vet vi såklart inte, säger Mattias Björk.

Räddningstjänsten var kvar på platsen någon timme till och eftersläckte. De lämnade sedan huset, men fick rycka ut på nytt vd 16.15 på eftermiddagen.

ANNONS

– Det hade börjat ryka på nytt från huset. Vi fick åka och bryta upp vissa delar för att kunna släcka ordentligt på platsen, berättar Mattias Björk, insatsledare vid räddningstjänsten i Uddevalla.

Nu ska huset vara släckt en gång för alla, uppger räddningstjänsten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS