Flygbild Dominica den 19 september.
Flygbild Dominica den 19 september.

Svenska saknad i orkandrabbade Dominica

ANNONS
|

Den saknade kvinnan, som är i 70-årsåldern och har bott på Dominica i omkring 20 år, kontaktade en av sina två döttrar via en vän strax innan orkanen slog till.

- Hon skrev: allt är bra med din mamma, men hennes dator är sönder. Vi är beredda på att orkanen kommer, så hon hör av sig så fort hon kan, berättar dottern för TT.

ANNONS

Men sedan dess har hon inte hört något från sin mamma. Strömmen är avskuren på Dominica, och informationen därifrån är knapp.

Anmäld saknad

Mamman bor i ett litet samhälle på norra ön och den information som finns om läget på Dominica kommer främst från huvudstaden Roseau i söder.

- Jag har inte fått någon information om hur illa den slagit till där uppe.

Dottern berättar att hon sökt information på alla tänkbara sätt, bland annat via utrikesdepartementet och Röda Korset i Sverige, Storbritannien och USA. Hon har anmält modern som saknad och har lagt ut förfrågningar på Facebook.

- Jag har till och med skrivit till presidenten, berättar hon uppgivet.

"Dygnen går"

Oron är intensiv sedan hon sett flygbilder av Dominica som visar stor förödelse.

- Dygnen går och man tänker att om de är avskurna, då kanske de har mat och vatten för några dygn. Sedan har hon hjärtfel och har kanske inte tillräckligt med medicin.

ANNONS

Hon vädjar till myndigheterna om att uppmärksamma katastrofen på Dominica.

- Det är många öar som råkat ut för det här, och så hände skalvet i Mexiko. Men Dominica är en sådan liten ö, så det känns som att... Som att ingen som bryr sig om ifall den försvinner. Men om man råkar ha familj där så är det svårt.

Omkring 72000 människor bor på Dominica.

TT

ANNONS