Så blir 2017 enligt Nostradamus

En av 1500-talets mest kända astrolog och profetiaskrivare Nostradamus, har enligt hans anhängare, förutspått en rad olika historiska moment, så som Hitlers tyranni, John F. Kennedys död och Donald Trumps seger i presidentvalet. Här är Nostradamus profetior för 2017.

ANNONS
|

Michel de Nostre-Dame, som senare bytte namn till det lite mer mystiskt klingande "Nostradamus", föddes i södra Frankrike år 1503. Han utbildade sig till pestläkare och blev känd för att ha uppfunnit ett påstått botemedel mot den fruktansvärda sjukdomen, skriver tidningen Världens Historia.

Men illusionen aven superläkaregick i kras när hela hansfamilj dog i just pest, trots att de använt sig av Nostradamus medicin.

Den sorgtyngde ex-läkaren flyttade runt i Europa och blev allt mer intresserad av övernaturliga krafter och mystik. 1547 slog han sig till ro iSalon-de-Provence och påbörjade en ny karriär som spåman och profetiaskrivare. Han gav ut en almanacka med olika spådomar och händelser som han påstod skulle hända under året. Almanackan blev fruktansvärt populär och Nostradamus fortsatte att ge ut en om året under resten av sitt liv.

ANNONS

Innan sin död skrev han även en bok, "Profetiorna" där han förutspådde en rad historiska händelser som skulle äga rum i framtiden. Enligt Nostradamus anhängareskabland annat Hitlers tyranni, John F. Kennedys död och terrorattacken i USA 2001,ha funnits med i boken, skriver Världens Historia. Andrahävdar att hans så kallade profetior är väldigt luddiga och skulle i stort sett kunna tolkas hur som helst.

Hur det än är, innehåller boken även profetior för år 2017, skriver tidningen Independent. Och om man ska tro en av 1500-talets mest kända astrologer, ser vår framtid inte allt för ljus ut.

Översvämningaroch torka

Profetia: "I fyrtio år kommer regnbågen inte att synas, I fyrtio år kommer den att synas varje dag. Den torra jorden kommer att torka ut ännu mer, och det kommer att komma översvämningar där den syns"

Konflikter och död

Profetia: "Den store mannen kommer att slås ned en dag av en blixt.En ond handling, förutsagdav en framställning. Enligt denna förutsägelse annan faller nattetid. Konflikter iReims, London, och pest i Toscana."

Ett stort slag

Profetia: "Strax före solnedgången, ska slaget starta. En stor nation är osäker. Övertagen ger hamnen inget svar. Bron och graven bådai främmande platser."

Ett försvagat Väst

Profetia: "Två gånger sättas upp och två gånger kastas ned,öst kommer också att försvaga väst. Dess motståndare efter flera strider, jagade till sjöss kommer att misslyckas vid behov."
Det bör dock tilläggas att Nostradamus också förutspådde att jorden kommer att gå under år 1990, så profetiorna bör nog tas med en nypa salt.
ANNONS