Här är USA:s nya vapenmode

USA har fått en ny modenisch, skriver AP. Under många år har det saknats ett kvinnoanpassat vapenmode på marknaden i landet - det menar Marilyn Smolenski, grundare bakom företaget Nick and Lace. Nu visar hon upp det nya feminina vapenmodet.

ANNONS
|

Löst åtsittande kläder, stora slappa t-shirts och stora kappor. Det är vad kvinnorna i USA under många år vartvungnaatt klä sig i för att dölja att de bär på vapen. NågotMarilyn Smolenski, grundare bakom företaget Nick and Lace, ville ändra på.

– Jag vill inte klä mig i kamouflerade militärinspireradekläder hela tiden. När jag är i naturen älskar jag att klä mig i det, men det är inget jag skulle vilja klä mig i när jag ska gå och handla mat, säger hon till nyhetsbyrån AP.

"Kvinnor måste kunna känna sig säkra"

Att kvinnor måste kunna känna sig säkra när de bär på vapen som är ämnade för att försvara dem tycker hon är en självklarhet.

ANNONS

– Kvinnor skainte behöva oroa sig för att pistolen ska trilla ut eller att den inte går att få upp snabbt och effektivt om de skulle behöva försvara sig, säger hon, enligt AP.

Hennes klädföretag Nick and Lace startade 2012 efter att Chicagos vapenlagar ändrades, och man rev upp stadens närmare 30 år gamla förbud att bära handeldvapen på Chicagos gator.

Syftet bakom företaget är att kunna erbjuda kvinnor snyggadesignkläder somdöljeratt de bär på vapen. Påföretagets hemsida går allt ifrån pistolhölster tillkorsetter och smickrandekvinnounderkläder för den amerikanska pistolanvändande mamman att köpa.

Många reaktioner

Av annankvinna som reagerade på avsaknaden av anpassade vapenkläder för kvinnor varCarrie Lightfoot, ägare bakom företaget The Well Armed Woman.

– Hölstrena måste anpassas efter manliga och kvinnliga kroppstyper.Kvinnors midjor ärmånga gånger smalare än männens och bröstet och höfterna kan försvåra det för en kvinna som snabbt vill dra sitt vapen och försvara sig, säger hon till AP.

Funktionalitet och säkerhet ska komma först

De båda kvinnorna menar att kvinnor måste få veta att det finns kläder som gör att de på ett effektivt sätt kan bära ett vapen utan att det syns.

– Det ska kännas bekvämt. Kvinnorska inte behöva ha enstor klump metall mellan benen och inte kunna sitta bekvämt när manär på jobbet, säger Marilyn Smolenski.

ANNONS

Smolinski har sedan starten 2012utvecklat sitt företag och har nu årliga modevisningar där seminarier om personlig säkerhet är inkluderade. Just nu håller företagetpå att utveckla en kollektion av halsband som kan användas som vapen och hårpinnar som både kan användas för att sätta upp håret och för att försvara sig.

Påföretagets hemsida finns redan ett stort utbud av halsband formade som knivar, kroppsformande kläder, strumpeband och vapendöljande pälsvästar.

ANNONS